Chceme využiť veľkú šancu, uviedol Švento

12.12.2011 Celý región

SALZBURG 12. decembra (WEBNOVINY) - Stredopoliar rakúskeho futbalového klubu Red Bull Salzburg Dušan Švento si druhý raz za necelých päť mesiacov zahrá súťažný zápas v rodnej krajine.

"Je to pre mňa čosi výnimočné - nastúpiť v domovine proti slovenskému tímu. Očakávam, že proti nám vyrukuje veľmi motivovaný súper. Pre niektorých hráčov pôjde o zmluvy a pred zimnou prestávkou sa budú chcieť zodpovedajúco ukázať," upozornil Švento na internetovej stránke "červených býkov" pred stredajším zápasom na Pasienkoch proti ŠK Slovan Bratislava (19.00 h) v záverečnom 6. kole bojov v F-skupine Európskej ligy UEFA 2011/2012.

Práve Šventov parádny gól na 2:0 v nadstavenom čase v domácom dueli s Parížom St. Germain rozhodol o tom, že Salzburgu teraz stačí dosiahnuť na prienik do jarného 1/16-finále EL rovnaký bodový zisk ako PSG vo francúzskej metropole proti už istému postupujúcemu z prvej priečky Athleticu Bilbao.

"Máme veľkú šancu a chceme ju využiť," predznamenal dynamický ľavák Švento, ktorý 4. augusta absolvoval celý zápas v Senici proti miestnemu FK v 3. predkole druhej najprestížnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže. V prvej časti konfrontácie s "belasými" poslal 29. septembra gólový pozdrav na konečných 3:0 pre Red Bull kormidelníkovi Slovana a zároveň reprezentácie SR Vladimírovi Weissovi.
 

Vyberte región